Johan Cruijff Run

Op 25 april zou Johan Cruijff 70 geworden zijn. Ter ere daarvan was er een loop in Amsterdam.

De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die start in het Olympisch Stadion. Via een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run bij de Amsterdam ArenA. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff.

Nou heb ik niet zoveel met voetbal, mijn vader kijkt naar Ajax ;) En 14K leek me een mooie afstand, opbouwen richting de halve marathon. Dus schreven we ons in. blog Redelijk op tijd vertrokken we naar het Olympisch Stadion. We liepen er een rondje omheen en haalden ons shirt op. Voor het polsbandje van René moesten we nog even in de rij. Wat achteraf niet nodig bleek… Tas inleveren en daarna wachten op de start om 20.14u. We waren  met z’n 6500-en en de eerste lopers kregen een High Five van Sjaak Swart en nog wat bekende mensen. Dus het duurde even voor we weg waren. Ruim een kwartier om precies te zijn. Maargoed we gingen. blog1

0 – 4 km

Een paar hagelstenen, tempo zoeken. Door het Beatrixpark en langs de RAI. Er stonden best veel mensen langs de weg, leuk!

4 – 6 km

Hier kwamen we de eerste wandelaars al tegen. Door het Martin Luther King Park, langs ‘De Mirandabad’(hey, daar ben ik vroeger wel eens geweest!) En daarna over en langs de Amstel. Hier zagen we mensen afsnijden. Lopend over de trap naar beneden ipv een rondej over het fietspad…bij ongeveer 6km was ook een waterpunt. Mét live muziek. Zo leuk!

6 – 8 km

Even een beetje zwaarder. Langs de Breitnertoren (hey! Hier was ik met Lieke!) en daarna langs de Weespertrekvaart (??) Dat was een saai en lang stuk.

8 – 10 km

René liep heel fanantiek bij 8km: nog 4! Maar het waren er nog zes….. We haalden steeds dezelfde persoon in die er een soort intervalrace van maakte. (later bleek hij een stuk te hebben afgesneden. Die heeft het ouderlijk huis van Cruijff gemist. We liepen door Betondorp. Bijna liepen we verkeerd, maar het ging net goed! Hier stonden ook veel mensen langs de kant, vooral ook bij het Ouderlijk huis van Cruijff. Mooi! Net voor de 10km kregen we een banaantje en weer water.

10 – 12 km

Jeej! Nog 4 km ;) Weer een gevalletje: we zijn er bijna maar nog niet helemaal….

12 – 14 km

Een meneer die ons eerder inhaalde (en de kortste route koos) moest nog ingehaald worden had ik bedacht. Maar ik wilde ‘m voor de laatste kilometer bewaren. Daar kreeg ik de kans niet voor. De laatste 2km nog wat versneld, we haalden meer mensen in. Ook die oudere meneer met enórm gespierde kuiten die we al eerder hadden gezien. René zei “komop, alles uit de kast” Ik moest lachen en dacht: ‘dan moet er nog wel wat in die kast zitten” (dit kon ik ‘m overigens op dat moment niet vertellen, pas later in de auto) Steil omhoog. Hier liepen we veel mensen voorbij die stuk gingen. Daarna nog helemaal om de Arena (Johan Cruijff Arena) heen. Pfffffffffffff! Nog wat mensen inhalen. Ein-de-lijk de Arena in. Wow! (ik was er nog nooit geweest!) wéér omhoog. Maar nu: op het gras! Laatste stukje. Nog wat mensen voorbij. Hey! Daar staat Erik Scherder! Ik ben zijn boek aan het lezen. En hop naar de finish! Door!

De Finish!

klein2Moe was ik. Vooral moe! We zagen Gijs staan, maakten een selfie en daarna werd ik bibberig en duizelig. Gauw even zitten. (op een stoel waar net iemand op wilde gaan staan om over een hek te klimmen.) René haalde wat drinken, en even later was ik er weer. Het was wel even eng, ik was bang dat ik flauw zou vallen. aren   Nadat ik even gezeten had ging het wel weer en kreeg het koud dus we liepen voorzichtig door. (overigens niemand van organisatie of Rode Kruis die wat zagen..) Trappen op. Hier kregen we wat te drinken, een banaan, een of andere (niet zo lekkere, aldus René) reep. We moesten onze tas met kleren nog ophalen (alles samen in 1 tas gedaan, scheelde weer eentje ophalen) Maar waar ik verwacht had dat de tas netjes terug gegeven zou worden, lagen ze allemaal op de grond en moest je het zelf maar uitzoeken. Zó slordig! Gelukkig vond ik onze tas terug! Lekker naar huis, douchen en rond 12 uur lag ik in bed. Het was een hele leuke run om meegedaan te hebben! Trots op die 14 km hardlopen met twee keer een klein stukje wandelen bij de waterposten. Geprobeerd te genieten (wat best goed ging!) veel gezien en rondgekeken. En weer op plekken geweest waar ik nog niet eerder geweest was! En het Olympisch Stadion: daar hoop ik in oktober weer te komen! IMG_3488

Klaar? Wandelen maar!

Voor het vierde jaar organiseer ik (met anderen!) de avondvierdaagse in ons dorp.
Ikzelf heb echter nog nooit een avondvierdaagse gelopen. En daar gaat binnenkort verandering in komen!
Half mei loop ik, met de andere organisatoren van onze avondvierdaagse, mee in Alphen.
4 avonden 5km. Makkie. Denk ik.
(niet vergeten dat ik de zaterdag ervoor 5km loop bij de zeebodemloop, en de zondag na de A4D loop ik 10km bij de Leiden Marathon…)

Ik ben heel benieuwd hoe het is. Een avondvierdaagse lopen. Ik hoop dat we er veel kunnen leren voor onze eigen avondvierdaagse!

a4d

16.1 + 21.1 = Best een eind lopen…

Afgelopen weekend schreef ik me in voor de dam – tot damloop
én de Halve Marathon in Amsterdam.
Ik denk dat het nu volledig naar mijn hoofd is gestegen….

Aan de andere kant.. als ik nu afhaak krijg ik enórme spijt op mijn verjaardag. Want dan had ik kunnen lopen maar omdat ik afhaakte gaat het niet.
Trainen dus!!

 

IMG_3151[1]

 

IMG_3156[1]

Dag opa!

blog

 

 

Zwaar werden de dagen
bang voor de nacht
Hoe moeilijk is het vechten
bij ontbreken van kracht
Maar ondanks het verlies
van je strijd om het leven
zijn we blij dat je eindelijk
rust hebt gekregen.

1931 – 2017

Braassemloop

Oorspronkelijk was ik van plan om 10 km te lopen tijdens de Braassemloop in Roelofarendsveen. Helaas waren de omstandigheden er niet naar. Het weer was prachtig hoor, dat was het niet. Helaas ging het erg slecht met mijn opa. Hij is 85 jaar en al een tijd bedlegerig. Het ziet ernaar uit dat we (zeer) binnenkort afscheid van hem moeten nemen. Mijn energie ging de afgelopen dagen dus niet echt naar hardlopen of sporten, maar ik was veel bij hem.
De 10km zou te lang gaan duren, ik zag het ook niet zitten, zo ver. Ik wilde toch graag lopen, dus koos ik voor de 5km. En mijn PR, dat moest eraan. Voor Opa.
Eerst liep ik nog de Gezzinsloop met Emma. Het was geen voorspoedig rondje. Ze viel en moest hard (en lang..) huilen. Medaille dus dik verdiend!

klein2
Daarna was het (bijna) tijd voor mijn loopje. De zenuwen sloegen de laatste paar minuten voor de start nog even toe.
‘s Morgens had mijn moeder de loop al omgedoopt tot ‘over-opa-loop’ ipv Braassemloop.

0-2 km

Na de start liep ik al snel als één van de achtersten. WTF! Riep iemand achter me ineens. Ik ben gewoon bijna de laatste. Mijn reactie was ‘dat ligt ook aan hoe groot de loop is’ De eerste 2 km bleef ik een beetje bij haar in de buurt lopen. Af en toe hadden we een kort gesprekje. Over auto’s die per sé NU moesten inhalen, of fietsers die bellend voorbij kwamen. Na een km of 2 ben ik doorgelopen en ben ik haar ‘kwijtgeraakt’

klein1

2-3 km

De lopers van de halve marathon kwamen erbij, we liepen langs de Braassem en er was genoeg te zien. Bijna op de helft zijn is fijn!
Ik wist hoe snel ik moest lopen voor een PR, maar was langzaam begonnen. Er stonden mensen langs de weg met een bekertje water. Eigenwijs als ik was wilde ik lopend drinken, wat me bijna een hoestbui opleverde.
Nu moest het wel gaan gebeuren. Ik kon mijn tempo wat opvoeren en ging wat mensen inhalen.

3-5 km

Ik liep lekker, ik kon steeds ietsjes sneller gaan. Op de laatste 1,5km dacht ik: nu moet het gebeuren. Lopen nu! En ik hield vol. Ik zag nog een bekende verkeersregelaar. Geen idee of zij me herkende, hardlopend en zo onder mijn petje.
De laatste bocht was er al snel (ik dacht dat we nog een straat verder moesten) En ik zag Gijs, Emma en Lieke al staan. Ik zwaaide.

Finish

En ineens was hij er alweer. De finish. Gelukkig kon ik nog sprinten het laatste stukje. En toen kwamen de tranen. Huilend over de finish. Een PR. Voor opa! Een medaille kreeg ik deze keer helaas niet. Wel een mooie bos paarse tulpen.

route

Zandvoort CircuitRun

Er was prachtig weer voorspeld. Zonnig met windkracht 3. Veel beter dan met de Circuitrun vorig jaar. Toen was het bar en boos las ik overal. Maar nu gelukkig prima weer! Ik zou (voor het eerst dit jaar!) in mijn thshirt gaan lopen.
‘s Morgens was het nog fris, (zeg maar; koud!) dus de kidsrun liep ik lekker met een jasje aan. Het was super georganiseerd.
Ik had al gehoord dat het heel leuk was. Maar zó leuk had ik niet verwacht.

klein5Leuke warming up, ruim opgezet en leuk met auto’s voorop (die wij dus niet echt gezien hebben)
Emma deed het super snel, en brak haar persoonlijk record. Ze liep 1 minuut per kilometer sneller dan de vorige keer. Niet gewandeld en alleen maar plezier gehad. Ik denk dat het scheelde dat het niet zo enorm druk was in het startvak.

klein1
Een half uurtje later was ik aan de beurt. Het startvak was een stuk voller en het was best fris in mijn thsirt. Maar van net wist ik dat het na de bocht lekker in het zonnetje lopen zou worden. En toen was het heerlijk! Na 500meter stond er een ‘boog’ en vroeg een meisje: “was dit al 1 kilometer?” Helaas ;)
De eerste ‘berg’ op zag ik iemand uitvallen, die zwabberde echt naar de boarding. Hij liep niet alleen en er gingen mensen naar hem toe.
Ik liep achter 2 dames die vertrokken met een pace van 6:50 en dat leek me wel wat. Ik bleef ze de hele tijd in de gaten houden, maar uiteindelijk gingen ze langzamer lopen. Na ruim 2,5 km was er een waterpost en daarna was ik ze kwijt. Ik ben lekker doorgelopen. Steeds een beetje sneller.
Ik heb rustig in het rond gekeken, genoten, gezien en geobserveerd.
Op een gegeven moment was er een splitsing. Nog 1 km te gaan! Met een lus, onder een tunneltje door en een flink steil bergje op.klein3
En daarna was de finish er al! Ik dacht dat er 2 bogen waren en de finish bij de tweede was. Maar dat was dus niet. En ‘dus’ ging ik te laat sprinten. Met mijn arm omhoog over de finish, ik ben benieuwd naar de finishfoto. Blijkbaar zag het er leuk genoeg uit, want mijn naam werd genoemd.
Heerlijk gelopen, lekker genoten. Niet te gek, ik had misschien wat sneller kunnen gaan. Van tevoren was ik nogal ‘bang’ voor alle heuvels en ik had gehoord dat een PR er niet in zou zitten. Dat PR liep ik wel, maar niet ‘ruim’
klein2
Na de finish nog een stuk doorlopen voor een mooie medaille en daarna op zoek naar Gijs en de kinderen.
We lunchten aan het strand (dat duurtde láng!! 50 minuten voor we ons eten hadden…) Daarna nog even over het strand. Wat was het een gaaf gezicht om ál die lopers over het strand te zien gaan. Er kwam ook geen einde aan. Meer dan een uur een stroom van lopers het strand op.
Ik vond het een hele gave loop. De sfeer was goed, relaxed. Genoeg ruimte (ondanks dat waren er nóg mensen die over het gras gingen om je in te halen…) Prima voorzieningen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Een aanrader!

klein4

Bofkont

Een van onze buurmannen (J.) is ernstig ziek en hij zal over een tijdje zijn vrouw en zoontje achter moeten laten.
Onze buurvrouw was vroeger al mijn buurmeisje. En nu dus onze buurvrouw. Onze ouders zijn al járen buren.
Enorm lieve collega’s van J. hebben een studiefonds voor hun zoontje opgericht, zodat zijn ouders een financiële zorg minder hebben.
Hiervoor is ook een veiling, waarbij ik een bod deed op een activity tracker
Mijn fitbit heeft afgelopen week de geest gegeven na 3 jaar trouwe dienst. Dit kwam prima uit. Twee vliegen in één klap.
Ik won de veiling en ging het ding ophalen.
Bij de schoonzus en zwager van onze buurman, broer van onze buurvrouw. En dus mijn ‘oude’ buurjongen.
Emma ging mee, en ik vertelde dat deze meneer vroeger mijn buurjongen was. Emma vond het maar ingewikkeld allemaal.
We spraken even over vroeger, maar ook over de ernstig zieke J. en zijn gezin.
Dat het gelukkig wat beter gaat, en dat ze allemaal leuke dingen doen. Herinneringen maken.
Wij beseften ons dat wij dat ook moeten doen, en beaamden beiden dat we bewuster zijn van de momenten die we nu hebben.
Het duurde Emma allemaal veel te lang.
Toen we (ein-de-lijk) terugliepen naar de auto zei Emma: ‘Mama, je bent een bofkont’
Dat je vroeger naast die meneer woonde. En dat we nu in deze straat wonen.
En ik kon niets anders doen dan dat beamen.

Ik ben een bofkont.

Denk je: ik ken hen! Wat kan ik doen?
Of wil je ‘gewoon’ het studiefonds van L. ook steunen?
Dat kan via deze link.

geniet

De 11 van Alphen

Na een zeer slechte voorbereiding was het gisteren zover. De langverwachte 20 van Alphen. Afgelopen week zijn we allemaal ziek en naar geweest en is er van hardlopen weinig terecht gekomen. Zaterdag deed ik een ‘loslooprondje.’ Toen zakte de moed me helemaal in de schoenen. Pfff. 2,5 km in tempo slak en nog doodmoe. Maargoed, wie A zegt (zich inschrijft) moet ook B zeggen (lopen!)
Zondagmorgen liep ik eerst de Kidsrun met Emma. Ze vond het súper spannend en heeft ook een stukje lopen huilen (ik wilde eigenlijk niet lopen….) Maar uiteindelijk deed ze het prima! Met een mooi medaille en thuis een bosje bloemen. Knappe meid!
Emma

Smiddags was het mijn beurt voor de 10km. Op het terras van tevoren nog in het zonnetje, maar op weg naar de start begon het al te regenen. En toen het startschot klonk regende het echt. Bah! Omdat ik met Bezemer meeliep mochten we starten in het Businessvak, helemaal vooraan. Leek ideaal, maar na de start bleek dat je aan alle kanten met een bloedgang ingehaald werd.

klein1

0-2 km

Druk. Kijken waar we zijn. Hoe loop ik lekker, en wie loopt er bij me in de buurt.

2-4 km

Lang het Aarkanaal, gelukkig voor de wind. Ik was bang dat we op dit stuk tegenwind zouden hebben. En het is al zo’n lang, zwaar stuk.

4-6 km

Inmiddels is het opgehouden met zachtjes regenen. Het waterpunt stond pas bij 5,5 km, en dat was verder dan ik hoopte. (en wat beloofd was) Inmiddels liep ik samen met iemand van de hardloopgroep. We spraken niet veel, maar liepen wel ongeveer hetzelfde tempo.

7-8 km

Op weg naar de sportschool waar we met de hardloopgroep vanuit liepen. We hadden een stuk tegenwind en het was zwaar en ik kreeg het koud!

8-9 km

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal.

klein2

9-10 km

Echt wel moe en op. Het laatste stuk door het Centrum ging goed, daar was vanalles te zien en te horen. Maar wat was het zwaar. Ik was door en door nat en was Gijs aan het zoeken. Die vond ik uiteindelijk kort voor de finish. Lopen wat je nog hebt en onder de finishboog door! Did it!
Langzamer dan ik had gehoopt. Maar hey! Gistermorgen dacht ik niet dat uberhaupt de finish zou halen!

nailed idNa de finish en wat water terug naar de verzamelplek van de loopgroep, en daar even een drankje. Ik wisselde mijn natte en koude shirts voor iets droogs.
Onderweg naar huis kreeg ik het zó koud! Hele blauwe handen en blauwe lippen…Thuis gelijk onder de douche, en daarna even opwarmen in bed. man wat had ik het koud!
Weer beneden was ik nog even aan het bibberen, maar na een kopje thee ging het wel weer prima.
Wat was het zwaar! Maar ook wel leuk ;) Achteraf ;)
Op naar de volgende?!klein3

 

Nog een week…..

Volgende week is het zover. De 20 van Alphen. Ergens in oktober schreef ik me in voor de 10km. Het was nog ver, tijd zat om te trainen. Ik kon al 5 kilometer. Moet kunnen.
En nu nog een week te gaan. De paniek is / was toegeslagen. Want: kon ik dat wel? Ging ik het (na de streptokokken en antibiotica)
Vorige week liep ik zelf 8km, en dat ging zó zwaar dat ik die 10km helemaal niet meer zag zitten. Maar terugkrabbelen vond ik ook zo wat….
Voor vandaag staat (stond!) er een rondje van 9 op de planning.
Ik postte na de loop van vorige week op facebook dat ik die 8 zo zwaar vond. En of we de 20 van Alphen niet een paar weken konden uitstellen.
Ik maakte een afspraak met iemand die ook 10 km gaat lopen en die ik ken van de hardloopgroep. En die het ook niet zo zag zitten. En vrijdag deden we een proefrondje.
Het ging niet vanzelf. Zo makkelijk was het niet. We liepen niet het officiële rondje, aan het eind nog een stuk van de cooperbaan om aan de 10km te komen.
Het was leuk om te doen! Leuk om ‘ongeveer’ te lopen waar we straks lopen. Het stuk door het centrum sloegen we over, dat komt van de week wel. We zagen het niet zo zitten om tussen het winkelend publiek door te gaan.
Maar de 10 staat op de teller! Langzamer als bij de Drechtloop, maar ik liep het (weer) En dat geeft vertrouwen.
Spannend zal het sowieso wel zijn. Maar ik weet dat ik het kan. En dat is fijn! Op naar volgende week. Deze week een paar korte / rustige loopjes en me goed voorbereiden qua tijd ed. En startnummers ophalen!

IMG_1985

Initiatievenmarkt – N207Run

Vanuit de gemeente waar ik woon werd er een initiatievenmarkt georganiseerd. Als je vond dat je een goed plan had mocht je dat indienen en presenteren op deze markt.
Mijn plan was hardlopen of wandelen over de N207, als ze klaar zijn met de werkzaamheden. Ik diende mijn plan in, en presenteerde het op 6 februari in het gemeentehuis.

C4AP3-qWEAE_ET1

IMG_1557

 

 

 

 

Daarna ging de gemeenteraad erover vergaderen, en op 22 februari kregen we, tijdens een ‘bijzondere raadsvergadering’ te horen welke plannen er gekozen waren en een bedrag kregen om het plan te realiseren.
Een aantal plannen werd gekoen, andere plannen niet, of moesten aangepast worden en (volgend jaar) opnieuw ingediend.
Het duurde lang voor mijn initiatief werd besproken, het werd hoe langer hoe spannender.
Een plan van de dierenweide in ons dorp werd gekozen en kreeg financiële steun om een lespakket voor basisscholen te ontwikkelen.
Eindelijk was mijn plan aan de beurt. Het werd geprezen als leuk, en de kinderjury had gezegd dat het ‘uniek en bijzonder’ was.
Ik krijg een sponsobedrag én hulp en faciliteiten van de gemeente. Super leuk, dat was precies wat ik graag wilde!
(krantenartikel AD)

IMG_1970
Binnenkort krijg ik een brief met alle informatie van de gemeente, en daarin zal ook de naam van een contactpersoon staan die ik kan benaderen. Zij kunnen en zullen me helpen met het contact met de provincie (Waar de weg van is)
Ik heb er super veel in in, maar vind het ook spannend!
Toen we na de vergadering naar huis liepen dacht ik: ‘WOW! We gaan het echt doen!’
Uiteraard pas als de weg af is. Volgens planning is dat ‘eerste kwartaal 2018′ Maar werkzaamheden lopen altijd uit…

Hieronder de links om de ontwikkelingen te volgen!

Website
Facebook

 

 

@ woonthier


Saskia - getrouwd - Mama van 2 mooie meiden van 4 en 1 - Labrador Benco - muziek - watersport - haken - fotograferen - Hardlopen! Hopelijk #saskiaruns151017!
Follow Me on Pinterest Photobucket
Categorieën
Archief
Reading Challenge

2017 Reading Challenge

Saskia has read 0 books toward her goal of 15 books.
hide