<3

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Plons!

Ook dit jaar organiseer ik (met hulp!) de hondenplons in Leimuiden. Voor Lieke geboren werd had ik al veel voorwerk gedaan, maar nu het evenement dichterbij komt is er ook nog flink wat te doen. Gelukkig heb ik veel hulp van wat vrienden en familie. Er zijn al flink wat inschrijvingen voor de ‘gewone’ plons en ook is er weer voldoende interesse voor de geleidehondenplons.

Gijs helpt me met meedenken en organiseren. En hij remt me als het nodig is.
Ook op de dag zelf is er voldoende hulp gelukkig. Al een aantal jaar is er een redelijk vast clubje mensen dat helpt en dat is altijd heel gezellig. Dit jaar heb ik de opdracht om me op de dag zelf (en de dag ervoor) rustig te houden, Lieke is dan ook pas 6 weken.

Ik hoop op mooi weer en gezellige mensen en honden. Maar dat komt vast goed!

(mocht je willen komen, dat kan uiteraard nog! Kijk voor meer info op de site!)

flyer

Lieke is geboren!

Op 26 juli is onze prachtige dochter Lieke geboren!
Alles gaat goed met ons, en Emma is een trotse grote zus!

 

2015-07-28 13.56.49Inmiddels is Lieke alweer 2 weken oud en gaat het nog steeds goed!
We zijn weer een beetje gewend aan ons kleine meisje. En Emma is ineens zó groot!
Lieke slaapt veel meer als haar grote zus toen die zou klein was. Je zou soms bijna vergeten dat ze er is ;)

Benco heeft een paar nachtjes bij mijn ouders gelogeerd maar is weer helemaal gewend thuis. En ik heb mijn vriend ook wel gemist toen hij er niet was.
De kraamvisite komt (langzaam) op gang, veel mensen zijn ook nog op vakantie denk ik.

Het ritme hier gaat weer door. Gijs is aan het werk na 2 weken thuis te zijn geweest en heeft straks weer 2 weken vrij.
We organiseren door aan de hondenplons, en dat lijkt allemaal goed te gaan.

En ondertussen genieten we heel veel van onze prachtige meiden!

Zwanger Bucketlist III

Zo aan het einde van de zwangerschap evalueer ik mijn ‘bucketlist’

Het 9 maanden dagboek en fotoboek bijhouden. Daar ben ik niet mee klaar, tijdens het schrijven van dit blogje upload ik weer wat nieuwe foto’s. Ik hou mijn boek redelijk trouw bij. (alleen het fotoboek wat minder….)

Een zwangerschaps – fotoshoot samen met Gijs en Emma. Done! Het waren prachtige foto’s!

Zwemmen tijdens de zwangerschap. Dat doe ik bijna elke vrijdag en het bevalt prima!

Een zwangerschapscursus volgen. Tsja, dat ging niet helemaal zoals ik hoopte. De cursus die ik wilde startte niet vanwege te weinig deelnemers en met zwanger fit moest ik na 1 les stoppen vanwege bekkenklachten. Ik heb wel wat boeken opgezocht dus ga weer lezen!

2015-07-01 14.31.32

Een buikschildering laten maken. Gedaan! En het was gaaf!

Een echo laten maken. Dit deed ik elke 4 weken voor wetenschappelijk onderzoek. De laatste echo was bij 34 weken en toen waren de metingen niet meer te doen omdat het kindje teveel bewoog en te groot was. Ook een fijne conclusie. Maar ik mocht nog even kijken!

Emma goed bij de zwangerschap betrekken. We lezen regelmatig boekjes over grote zus worden, kijken in haar en onze fotoboekjes en praten erover. Emma heeft nu 3 ‘tijden’ Vanmorgen/Gisteren is dat wat geweest is. Nu = nu en ‘als ik grote zus ben’ Dan mag en kan ze ineens alles als we haar mogen geloven. Wat ze er allemaal van mee krijgt? Geen idee. Afgelopen week heeft ze zelf iets uitgezocht voor de baby wat ze mag geven als ‘ie geboren is. En ook voor haar staat iets klaar…. We zijn benieuwd hoe ze het gaat doen als Ukkie er is.

2015-07-08 11.15.26

Trouw buikfoto’s maken elke maand. Dat doen we redelijk trouw.

Twee dekentjes haken. Klaar!

Twee ooievaars haken. Klaar! En ik haakte ook nog een kangoeroe die nu in de box staat.2015-07-07 22.05.48

 GENIETEN: dat doe ik met volle teugen van het getrappel en gewiebel in mijn buik. Hoewel het nu zeker wat zwaarder gaat worden vanwege mijn bekkenklachten en mijn lijf dat niet helemaal meewerkt vind ik het nog wel erg gezellig, zo’n kindje bij me in mijn buik.

Roept u maar….

De uitgerekende datum komt in zicht.
Er worden al voorspellingen gedaan en weddenschappen afgesloten.
Tijdens mijn babyshower was er gevraagd om roze of blauw aan te trekken, als ‘voorspelling’.
De meeste stemmen gingen voor een jongen.

Nou, roept u maar!
* Wanneer komt ons kindje (uitgerekende datum is 24 juli)
* Is ‘het’ een jongen of meisje?
* En hoe heet hij of zij?

Ik ben benieuwd!!!
(niet alleen in de antwoorden, maar ook waar en wanneer en hoe alles gaat verlopen straks…)

(dit waren de voorspellingen bij Emma, de buuf had gelijk!)

 

Harriet zegt niks. Maar dat hoor ik achteraf heel graag :)

21 juli
Elsbeth (@ElsJF): Meisje – Lisa

23 juli
Danielle (@daanschrijft) : Jongen – Thijs

26 juli
Bianka:  Jongen – Bram
Anniek: Jongen  – Julian

27 juli
Insoon: Jongen – ?

28 juli
Mrs. T: Meisje – Sophie

Babyshower!

2015-07-11 14.01.46
Afgelopen zaterdag had ik een afspraakje met de ‘haakoma’s’ We komen zeer onregelmatig bij elkaar om lekker samen te haken. En te kletsen.
‘Ze’ zouden rond 12 uur bij mij zijn en iedereen zou wat meebrengen voor de lunch. De afgelopen dagen waren er al wat bijzondere voorvalletjes, maar ik dacht: laat het losssssss.
En zo stond toch ineens Sandra voor de deur, die eigenlijk niet zou komen. Saar zei dat ze haar gevonden had onderweg.
Even later kwamen ook Kirsten, Diana en Riz.
Van Gijs kreeg ik inmiddels een bosje ballonnen, en toen was het kwartje wel gevallen. Toen een andere vriendin, de buurvrouw én mijn moeder ook nog kwamen was het ‘feest’ compleet.
2015-07-11 14.01.44

Iedereen had iets meegenomen voor de lunch. We hebben heel gezellig geluncht en gekletst en na de lunch vertrokken de ‘niet haaksters’ naar hun volgende afspraken en konden wij nog lekker aan de haak.

De hele middag is er gehaakt en gekletst en we sloten af met een barbecue hier in de tuin.
Het was een gezellige (maar vermoeiende ;) ) dag! Thnxx iedereen!

2015-07-11 20.32.21

Update!

Het was een tijd stil hier!
Druk druk druk met van alles.
We gingen een weekje op vakantie naar Centerparcs in België. Zonder Benco, die logeerde bij mijn ouders. We hebben ons allemaal uitstekend vermaakt. Lekker zwemmen, relaxen en spelen.

Ook organiseerde ik (mee) de tweede avondvierdaags in ons dorp. Het was weer erg geslaagd, ondanks het weer. We hebben gelopen met regen, zon, onweer (een beetje) en wind.
IMG_4593

Een aantal weken geleden lieten we een fotoshoot doen op het strand. Van ons gezin met ‘De Buik’ Het was een hele leuke en gezellige middag. En de foto’s waren ook super!
SaskiaGijs-020

Straks als Ukkie er is komt ze weer bij ons thuis foto’s maken, net als bij Emma.

Met Emma gaat het allemaal goed. Ze gaat steeds meer moeilijke woorden zeggen en is nu al geïnteresseerd in letters (en cijfers) ze is over het algemeen heel blij en vrolijk. Eerst zei ze steeds dat ze een broer kreeg, maar nu zegt ze meestal dat het een zusje is. We wachten af…

En zo ben ik alweer aan mijn laatste werkweek begonnen voor mijn verlof. We speelden nog met de Ursulaband in de kapel en afgelopen zaterdag was mijn laatste viering met het koor. Ik vind het wel fijn, ben er wel aan toe. Lekker rustig aan doen, een beetje rommelen in huis en de babykamer. Het meeste is klaar. Er moeten nog wat babywasjes gedraaid en Gijs en ik gaan nog samen 2 nachtjes weg.

En daarna ben ik zo ongeveer 37 weken zwanger en mag Ukkie komen. Gek idee hoor! Ik vind het nog wel heel gezellig, dat gewiebel in mijn buik. (wat vaak meer geschop is) En ben (wederom) bang dat ik dat ga missen. Ik ga dus proberen volop te genieten van de laatste loodjes van deze zwangerschap.

SaskiaGijs-028

Bellypaint

Afgelopen zondag liet ik een bellypaint maken bij Rainbowcreations.
Het was erg leuk om te doen en om eens mee te maken.
Emma sliep ‘s nachts nog met de tulpjes op haar gezicht omdat ze niet wilde dat ze eraf gingen. ‘ze zou wel op de andere wang slapen’
Helaas was de volgende morgen toch veel verdwenen, en vond ze het helemaal niet leuk dat Woezel en Pip van mama’s buik af waren.
Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!
bprc

Een puntje afgestreept van mijn Zwangerschaps Bucketlist dus ;)

Vrolijk Pasen!

Vrolijk Pasen iedereen!

Voor het eerst in járen ben ik weer eens vrij. Heel veel jaren achter elkaar zongen we de paaswake met het koor. Erg mooi en indrukwekkend altijd. Maar dit jaar een keertje niet.

Eerste Paasdag gaan we ‘traditioneel’ lunchen met de families bij ons thuis. Daar treffen we op Paaszaterdag allerlei voorbereidingen voor.
Tweede Paasdag is er van alles georganiseerd in het dorp en daar willen we even gaan kijken. En verder? Lekker relaxen en genieten van ons gezinnetje!

Pasen2015

Zwanger – Bucketlist II

Alweer ruim halverwege de zwangerschap en alles gaat goed.

De 20 weken echo was helemaal goed en het was erg leuk om zo naar ons kindje te mogen kijken.
We weten niet of  ‘het’ een jongen of meisje is, dat houden we zo tot het kindje er is.

Een ‘tussenevaluatie’ van mijn Zwangerschaps Bucketlist.

Het 9 maanden dagboek en fotoboek bijhouden. Gaat nog helemaal goed. Afgelopen weekend heb ik weer foto’s besteld dus ik kan binnenkort weer plakken.

Een zwangerschaps – fotoshoot Alles volgens planning. Begin mei maken we een afspraak.

Zwemmen tijdens de zwangerschap. Het buitenbad is nog niet open, maar ik ga wel voor een abonnement straks zodat ik vanaf mei kan zwemmen.

Een zwangerschapscursus volgen. Yoga geven ze hier niet op de avonden dat ik vrij ben helaas. Ik ga denk ik voor Zwanger Fit deze keer.

Een buikschildering laten maken. Nog geen afspraak gemaakt…

Een echo laten maken. En dat mag ik elke 4 weken laten doen vanwege Wetenschappelijk Onderzoek waar ik voor gevraagd ben in het LUMC. Ze onderzoeken een nieuwe methode voor hart – echo. Elke 4 weken een poosje gluren naar ons wonder! En tussendoor de wetenschap helpen ;)

13-03-2015 15.30(2)

Emma goed bij de zwangerschap betrekken. Emma vind het allemaal erg ingewikkeld. Soms zegt zeg: BROER! als ik vraag of ze voorzichtig met haar broer of zus doet als ze bij me zit. Maar andere keren?! Laatst was ik een dag ziek en was oma hier. Dat vond ze raar. Mama in bed en oma hier. Ze wilde ook bij mama blijven.
Vorige week bestelde ik een kartonboekje met foto’s van de kraamweek. Hopelijk kunnen we zo wat dingen inzichtelijk maken voor haar.

Trouw buikfoto’s maken elke maand. We houden vol!

IMG_1402

Twee dekentjes haken. De meisjesdeken is klaar, met de jongensdeken ben ik nog bezig.

2015-02-26 19.25.17

Een grote ooievaar haken. Klaar! De kleine is klaar en al cadeau gegeven. De grote is ook klaar, er moet alleen nog een roze mutjes komen, de blauwe is klaar!2015-02-17 13.34.40

GENIETEN.

Dat gaat steeds beter. Ik vind het fijn dat ik ons kindje nu kan voelen schoppen. En dat gaat er soms al best hard aan toe meen ik. Maar dat gaat de komende weken vast nog sterker worden <3

Hoera voor Oma!

mama60

Everytrail
I’m on EveryTrail: Map Your Trips
Saskia80
2 trips
see my profile
Recent trips by Saskia80
Check out EveryTrail mobile travel guides
Categorieën
Archief
Reacties
tellen
Bezoekers vandaag: 126
Totaal sinds 4 oktober 2008: 17055